Monique Bakker

Ik ben Monique. Popmuziek is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was ook popmuzikant. Voetbal op tv werd door mijn vader vroeger genadeloos ingeruild voor alle popprogramma’s.

Er stonden overal radio’s in huis. En er kwamen altijd muzikanten over de vloer, die mij dan weer spontaan een paar akkoorden konden leren op gitaar. Muziek maken kreeg ik mee als zijnde iets magisch en heel erg leuk en dat heb ik altijd als doel aangehouden.

Als jong meisje nam mijn vader mij mee naar zijn bandrepetities en plantte hij mij met een Suske en Wiske stripboek en een kopje thee in de hoek totdat hij klaar was. Daar raakten mijn oren al gewend aan allerlei soorten muziek, akkoorden en ritmes. Die veelzijdigheid komt mij nog steeds van pas bij het lesgeven.

Mijn liefde voor muziek en muziek maken heeft mij al op vele mooie plekken gebracht en doen samenwerken met heel veel (bekende) muzikanten en artiesten in binnen en buitenland. Ik ben naast artiest/zangeres ook zangdocent en zangcoach. Ik geef les aan het Conservatorium van Amsterdam afdeling Pop. En ik heb 5 jaar les gegeven aan de zangschool van Babette Labeij. Ik zing, speel gitaar, schrijf liedjes en maak op dit moment ook koorarrangementen voor theatergroep Tinto uit Sneek. De afgelopen jaren ben ik ook veel gevraagd als zangcoach in de theaterwereld. 

Samen ergens naartoe werken, dat doe je in een popband ook en dat maakt het ook zo leuk. Ik kijk wat je nodig hebt om te groeien en stimuleer je om dat vanuit enthousiasme te doen. Het verhaal achter het liedje te begrijpen en te beleven. Want dan vergeet je samen alles om je heen en word je er samen blij van. Het enige wat dan nog telt is puur het liedje spelen en zingen. En de luisteraar geniet.