Emilie Blom

Ik ben Emilie en ik woon in Pingjum. Ik groeide op in een Nederlands/Schots gezin waar de bandrecorder van mijn ouders altijd aan stond. Ze luisterden veel naar experimentele jazz, klassieke muziek, The Beatles, Bob Dylan, David Bowie en Steve Winwood. Ik pingelde van jongs af aan veel mee op de piano. Toen ik zes was hadden mijn ouders er genoeg van en werd ik op pianoles gezet. Ik had een hele leuke juf die ook vioolles gaf. Om de paar maanden nodigde ze al haar leerlingen uit om met elkaar te improviseren. Daar heb ik zulke goeie herinneringen aan. Het was eng om niet van blad te spelen en zomaar wat te verzinnen, maar het was ook erg leuk en gezellig.

Van mijn 10e tot mijn 14e kreeg ik dwarsfluitles, omdat ik het zo’n cool instrument vond. Totdat de punktijd begon. Toen was het namelijk helemaal niet meer cool om een klassiek instrument te spelen en ben ik mijn eigen punkband begonnen. Ik wilde eigenlijk de gitarist worden, maar omdat de bassist bij de eerste repetitie niet kwam opdagen ben ik dat toen maar geworden. Ik kwam er al snel achter dat het echt een instrument is dat bij me past en heb het nooit meer losgelaten.

Van het een kwam het ander en na met verschillende bands het podium te hebben gedeeld belandde ik bij The Scene, de band van Thé Lau die tot ons grote verdriet in 2015 overleed. Ik stond bijna 30 jaar aan zijn zij als bassiste. Om niet in een zwart gat te vallen na mijn carriere bij The Scene, richtte ik mijn eigen band Mimile op. Ik schrijf mijn eigen muziek en teksten. We hebben inmiddels twee cd’s uitgebracht en zijn bezig met het schrijven van nieuw materiaal voor een derde album.

Daarnaast geef ik al jaren samen met andere muzikanten bandworkshops aan leerlingen tussen 8 en 21 jaar in Amsterdam. Ik wil graag meer aan deze kant van de Afsluitdijk werken en heb heel veel zin om samen met bevriende muzikanten/docenten bandworkhops in Pingjum op te starten. We hebben de ruimte, we hebben de spullen en de know-how, houden van muziek maken en van mensen, dus why not …

Muziek maken is het mooiste wat er is, het geeft energie, maakt je blij en het is heerlijk om met gelijkgezinden samen te spelen. Samen muziek maken verbindt.