Inge de Vries

Hoi! Ik ben Inge en ik speel basgitaar. Ik begon met muziek maken toen mijn vader aanbood om wat gitaarlessen te geven. Na een aantal lessen vond ik het helemaal niks. Die akkoorden.. mijn vingers wilden gewoon niet in die posities blijven staan. Op dat moment zei ik dat ik wou gaan bassen en hebben we een basgitaar via Marktplaats gekocht. 

Ik ben vervolgens eerst een jaartje of drie zelf gaan bassen met hier en daar wat hulp van mijn vader en op een gegeven moment heb ik auditie gedaan bij d’Drive, Friesland College. Ik kon toen nog helemaal niet zo goed bassen dus dit was super spannend maar met heel veel doorzettingsvermogen en hulp van de bas docent (Willo de Bildt) werd ik aangenomen!

Tijdens de opleiding heb ik in verschillende bandjes en projecten gespeeld en hier ontstond ook mijn huidige band Electric Hollers

Electric Hollers bestaat sinds 2016 en we hebben nu 2 studio albums en 1 live album uitgebracht. 
De band wordt geïnspireerd door bands als Led Zeppelin, Jimi Hendrix maar ook door bijvoorbeeld de oude Fleetwood Mac en BB King. Thuis luisterde we veel naar blues en rock en het is daarom ook te gek om deze genres nu te mogen spelen met de band!