Mats Voshol

Ik ben Mats. Ik drum, speel gitaar, schrijf liedjes, componeer voor theater en produceer muziek. Daarnaast ben ik drumleraar op de muziekschool van Heemskerk, en nu dan ook docent en band coach voor PingPop.

Als je muziek wilt leren spelen, moet je daar veel tijd aan besteden. Ik kreeg vroeger veel aandacht voor mijn muzikale talent en daar ben ik heel dankbaar voor: het heeft de basis gevormd voor het werk dat ik nu doe. Een van mijn passies is om de kennis over muziek over te brengen op anderen.

Muziek maken is voor alle leeftijden en niveaus. Voor mij is het belangrijk om leerlingen veel persoonlijke aandacht te geven. Ik probeer aan te voelen waar de leerling behoefte aan heeft om een volgende stap te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zich goed voelt binnen de groep.

In 2014 ben ik cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de opleiding Jazz – Slagwerk. Vanaf mijn twaalfde ben ik actief als uitvoerend musicus en heb daardoor veel podiumervaring. 
Ik groeide op in Fryslân en trok na mijn tienerjaren naar Amsterdam. Sinds een paar jaar ben ik weer terug in Fryslân en woon ik in Pingjum.